Ondersteunende partners

Vlaamse partners

Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel (VCKK) - Flanders-China Chamber of Commerce (FCCC) 

VCKK promoot economische, commerciële en wetenschappelijke relaties tussen Vlaanderen en China. Het staat Vlaamse bedrijven bij in handeldrijven met China en ondersteunt Chinese kandidaat-investeerders voor Vlaanderen.

www.flanders-china.be

Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel - Belgian-Chinese Chamber of Commerce (BCECC) 

BCECC is de Belgische zakenvereniging voor bedrijven die zakendoen in of met China. Het houdt bedrijven op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen rond Chinese handels- en investeringskwesties en brengt hen in contact met zowel China-experten als Chinese bedrijven.

www.bcecc.be

VOKA – Vlaams Netwerk van Ondernemingen 

Voka tracht haar leden te stimuleren en te begeleiden in de verdere internationalisering van hun activiteiten via informatiesessies, begeleidingstrajecten, handelsmissies en talloze internationale netwerkevenementen.

www.voka.be

Unizo

Unizo biedt ondernemers met internationale ambities het juiste netwerk aan. Bovendien voorziet het opleidingstrajecten, nuttige contacten, persoonlijk advies en begeleidingstrajecten op maat.

www.unizo.be

Privé-ondernemingen en consultants 

Ook andere instellingen bieden hulp aan ambitieuze ondernemers. Neem contact op met een provinciale medewerker of FIT voor doorverwijzing naar advies of dienstverlening op maat. 

Internationale instellingen 

Benelux Kamer van Koophandel in China – BenCham 

Benelux businessplatform in China, met afdelingen in Beijing, Shanghai en Guangzhou (Pearl River Delta).

www.bencham.org

Enterprise Europe Netwerk

Europees initiatief dat bedrijven helpt innoveren en internationaal groeien.

www.een.ec.europa.eu

ENRICH China – European Network of Research and Innovation Centers and Hubs 

Ondersteunt en verbindt Europese onderzoeks-, innovatie- en bedrijfsorganisaties met China. Organiseert ook events, training, introducties, certificering en begeleiding.

www.china.enrichcentres.eu

EU SME Center 

Deze organisatie voorziet verschillende specifieke ondersteuningsdiensten (bv. sectorstudies) voor Europese kmo’s en stoomt hen klaar voor de Chinese markt. De relevante informatie is raadpleegbaar op www.eusmecentre.org.cn.

Chinese milieu- en cleantechorganisaties 

Chinese Society for Environmental Sciences (CSES) en China Association for Environmental Protection Industry (CAEPI)
Een provinciale contactpersoon of een medewerker van FIT helpt je graag verder voor meer info en brengt je in contact met deze Chinese organisaties. 

Partners